Isnin, 8 Oktober 2012

Guru kehidupanku

Kadangkala ku jemu dgn kehidupanku
Kadangkala ku jadi putus asa dgn kesusahanku
Kadangkala malas dtg bertamu mnjadikanku seorang yg leka

Sentiasa ku ingin bangkit
Kembali ke semangat asalku
Seperti dahulu kala

Allah temukanku dgn seorang guru kehidupanku
Allah tunjukkanku jalan kembali mjadi seorang insan produktif
Allah permudahkan jlnku menghayati besarnya tugas guru

Ampuniku Ya Allah jika ku pernah mengabaikan amanahMu
Terima kasih Allah temuiku dgn guruku
Tetapkan imanku, tetapkan tekunku, tetapkan hatiku di landasan keikhlasan.
Bekerja keranaMu Ya Tuhan.

Sahabat ku sekalian, kuperkenalkan, guru ku di alam kehidupan.

Terima kasih guruku, walau kau mungkin tidak mengenali siapa aku, namun telah byk pelajaran hidup ku tuntut darimu. Semoga Allah sentiasa melindungimu. Amin...

Sabtu, 22 September 2012

Wedding diary

Tgkla tinggal 55 hari je lagi. Adoi... Nervous gila. Bkn pasal nk jadi wife org, tp pasal urusan majlis yg ada lagi matter blum finalize.

Hari ni keja aku dok tulis kad jemputan, lipat satu-satu dan masuk sampul. Tu pun baru 1/4 siap. Byknyaaa nk buat. Sakit dah pinggang duk kat meja.

*Baru aku tau betapa remehnya nak handle majlis kawen*

Jumaat, 31 Ogos 2012

Parut lama berdarah lagi. Hanya Allah yang mampu mengerti rahsia hati. Sakitnya Ya Allah :'(